Aanbod

SZS-bureau en bonte stoel-def-transparant-S

Volwassenen

In onze praktijk kun je terecht als je volwassen bent en op zoek naar een kort- of langdurig GGZ traject voor je psychische klachten. Naast individuele therapie geven wij ook groepstherapie.

Multi-disciplinair team

Voordeel van onze praktijk is dat we verschillende therapeuten in huis hebben; psychotherapeut, psycholoog, vaktherapeut en een psychiater. Hierdoor zijn de lijnen kort en kunnen we elkaars hulp inroepen waar nodig. Zo kunnen we jou het beste helpen en kun je voor allerlei psychische problemen bij ons terecht.

Je kunt bij ons o.a terecht met

  • Traumaproblematiek
  • Persoonlijkheids-problematiek
  • Angstklachten/PTSS
  • Depressie, somberheid
  • Seksuologische problematiek
  • Genderidentiteitissues
  • Relatietherapie

Groepstherapie

Groepstherapie – psychodynamische groep

Binnenkort willen we starten met een psychodynamische groep. Wat is een psychodynamische groep? Mensen leven in groepen. Je leven samen met anderen leven kan een bron van geluk zijn, maar ook een bron van misverstanden, conflicten en nare gevoelens. De eerste groep waar je deel van uitmaakt is het gezin…

Lees verder

Groepstherapie – ‘Voluit Leven’ – start 22 april 2024

Op 22 april 2024 starten we met een ‘Voluit Leven’ groep. Wat is een Voluit Leven groep? Wanneer je last hebt van angst, somberheid, onzekerheid of vermoeidheid, ervaar je je leven vaak als onbevredigend. Je denkt dat je pas écht leeft wanneer deze klachten voorbij zijn en dus ga je…

Lees verder

Werkwijze

Aanmelding

Je kunt je aanmelden via onze website. Belangrijk daarbij is dat je een verwijsbrief van de huisarts uploadt. Als de aanmelding binnen is bespreken we deze in het team. We kijken welke therapeut je kan helpen; als er plek is wordt je direct uitgenodigd voor een intakegesprek, zo niet, dan kom je op een wachtlijst. Soms verwijzen we ook door naar een therapeut buiten de praktijk of benaderen we je voor groepstherapie.

Intake

De intakefase bestaat bij ons uit 2-4 gesprekken, tijdens deze gesprekken kijken we of het klikt en bespreken we samen je klachten en je hulpvraag. We stellen een behandelplan op maat op, daarna volgt het adviesgesprek.

Behandeling

Na het adviesgesprek beginnen meteen de behandelgesprekken. Gedurende de behandeling kan besloten worden een collega-therapeut met een specifieke expertise bij je behandeling te betrekken.

Afhankelijk van datgene wat bij jou en je klachten past zetten we verschillende methodieken in: EMDR, Cognitieve Gedragstherapie, AFT, positieve psychologie, psychotherapie, schematherapie, medicamenteuze behandeling, net wat in jouw situatie het beste werkt.