Groepscursus – ‘Voluit Leven’ – start 22 april 2024

Op 22 april 2024 willen we starten met een 'Voluit Leven' groep. Wat is een Voluit Leven groep?

Wanneer je last hebt van angst, somberheid, onzekerheid of vermoeidheid, ervaar je je leven vaak als onbevredigend. Je denkt dat je pas écht leeft wanneer deze klachten voorbij zijn en dus ga je strijden tegen jouw klachten.

Deze cursus laat zien dat dit vechten veelal niet werkt. Leed is namelijk onlosmakelijk verbonden met het leven. Wanneer je dit leert aanvaarden en stopt met vechten, kun je je aandacht richten op datgene wat echt belangrijk voor je is in het leven.

De cursus ‘Voluit Leven’ is gebaseerd op een combinatie van Mindfulness en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). De uitgangspunten zijn: bewust worden van wat er in je leeft, hier zonder oordeel naar kijken en contact maken met de waarden van waaruit je wilt leven.

In een groep met twee trainers komen we hier op de praktijk – Janskerkhof 15 te Utrecht - gedurende tien maandagen samen. De sessies duren anderhalf uur, van 14:30 tot 16:00 uur.

De cursus start op 22 april 2024 en bestaat uit negen achtereenvolgende bijeenkomsten en een nog nader te bepalen follow-up bijeenkomst.

We gaan veel oefenen en werken met het hulpboek ‘Voluit Leven’. Je dient het boek aan te schaffen en mee te nemen naar de bijeenkomsten. Hieruit komen ook de huiswerkopdrachten.

Voorafgaand aan de cursus zal een intakegesprek plaatsvinden om samen te bekijken of deelname aan de groep passend is.

Heb je interesse?
Meld je aan via info@psychotherapie-utrecht.nl

Wil je eerst inhoudelijk meer informatie dan kan je de trainers mailen: wolterdeboer@psychotherapie-utrecht.nl of ilseleemans@psychotherapie-utrecht.nl. Na aanmelding belt één van ons je op voor het plannen van een intakegesprek.