Groepstherapie – Ervaringsgerichte Schematherapiegroep start 20 januari 2025

Ervaringsgerichte schematherapiegroep start in 2025: iets voor jou?

Heb jij last van hardnekkige patronen, terugkerende angst- of stemmingsklachten, een negatief zelfbeeld, perfectionisme of het stellen van hoge eisen? Misschien kan deelname aan onze Schematherapiegroep je helpen. In 16 wekelijkse sessies ga je onder begeleiding van 2 therapeuten aan de slag met je problematiek.

Wat is schematherapie?

Het uitgangspunt van schematherapie is het idee dat iedereen overtuigingen heeft gevormd over zichzelf, de ander en de wereld om zich heen. Wanneer dit leidt tot vaste patronen van denken, voelen en handelen, spreek je van ‘gevoelige snaren’ (schema’s) die er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je stemming snel wisselt of dat je vastloopt in contact met anderen.

Ervaringsgericht leren

Het accent van deze groepstherapie ligt op ervaringsgericht leren door te werken met verschillende psychotherapeutische technieken en werkvormen vanuit dramatherapie. Door het ervaren van de theorie in de praktijk, beklijft het inzicht en zorgt het voor daadwerkelijke verandering in jouw leven.

Door in een groep de theorie te leren, te oefenen met elkaar en ervaringen uit te wisselen, ervaar je dat je niet de enige bent die met soortgelijke thema’s worstelt, waardoor er naast inzicht en verbinding met anderen, ook een grotere mildheid naar jezelf kan komen.

Twee individuele gesprekken vooraf

Er zullen twee individuele gesprekken plaatsvinden voor deelname aan de groep om te kijken welke schema’s (patronen) bij jou het meest op de voorgrond staan en op welke manier je daar mee omgaat (de zogenaamde modi). Hierbij maken we ook gebruik van vragenlijsten. Dit zal als uitgangspunt gebruikt worden om in de groep mee aan de slag te gaan.

Hoe en wat

Start van de groep: maandag 20 januari 2025
Tijd: 16 sessies op maandagmiddag van 14.15-15.45 uur
Therapeuten: Schema- en dramatherapeut Marlous de Lange en Psychotherapeut / Gz-psycholoog Ilse Leemans
Groepsgrootte: 6-8 deelnemers
Locatie: Janskerkhof 15 te Utrecht

Voor jouw eigen proces alsook in het belang van de groep, is aanwezigheid  bij elke sessie belangrijk.

Kosten

Wat betreft de kosten: deze worden afhankelijk van je zorgverzekering gedeeltelijk of helemaal vergoed. Kijk op Tarieven en vergoeding even goed wat de kosten voor je zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Aanmelden

Dit kan via ons aanmeldformulier of mail naar info@psychotherapie-utrecht.nl