Groepstherapie – psychodynamische groep start 4 september 2024

Op 4 september 2024 starten we met een psychodynamische groep.

Wat is een psychodynamische groep?

Mensen leven in groepen. Je leven samen met anderen leven kan een bron van geluk zijn, maar ook een bron van misverstanden, conflicten en nare gevoelens. De eerste groep waar je deel van uitmaakt is het gezin waarin je opgroeit en de ervaringen die je daar opdoet vormen de basis waarop je weer nieuwe ervaringen verzamelt. In de loop van ons leven leren we vervolgens omgaan met alle gemakken en ongemakken die het contact met anderen ons oplevert. Vaak zijn de patronen die we onszelf aanleren onbewust en weten we in de loop van de tijd niet meer waarom we vastlopen.

Een psychodynamische groep waar je in de regel 1-2 jaar deel van uitmaakt (en soms ook langer), heb je de tijd om dit te onderzoeken en kan het je helpen om meer zicht op jezelf en je patronen te krijgen. Door het karakter van deze vorm van psychotherapie ontstaat in de loop van de tijd een samenwerking die een afspiegeling is van hoe we elke dag in groepen functioneren. Door samen te delen en te onderzoeken, worden patronen in de loop van de tijd zichtbaar en is er de mogelijkheid om oude patronen los te laten en nieuwe patronen aan te leren. De groepstherapeuten zorgen ervoor dat dit proces op een veilige manier verloopt.

Praktisch

De groep start op 4 september 2024 en vindt wekelijks op woensdag plaats van 15:15u- 16:45u op Janskerkhof 15 te Utrecht. We streven naar een groepsgrootte van 8 deelnemers.

De therapeuten die de groep begeleiden zijn psychotherapeut Liesbeth Hendriks en klinisch psycholoog Walter Peek. Met één van hen krijg je vooraf een intakegesprek om te kijken of deelname aan de groep passend is.

Kosten

Groepstherapie wordt net als individuele therapie geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Meer informatie hierover vind je bij 'Tarieven en vergoeding'.

Heb je interesse? Mail naar info@psychotherapie-utrecht.nl