Tarieven en vergoeding

SZS-kastje-def-transparant-L

Contractvrije praktijk

We hebben er als praktijk bewust voor gekozen geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. Dit omdat wij het belangrijk vinden dat niet de zorgverzekeraar maar jíj kunt bepalen naar welke zorgverlener je gaat.
 Er zijn veel praktijken die contractvrij werken, wil je hier meer over lezen: contractvrijepsycholoog.nl

Let op: vergoeding van je behandelkosten

Omdat we een contractvrije praktijk zijn is het belangrijk dat je van tevoren goed uitzoekt wat er in jouw polis staat over vergoeding van individuele of groepstherapie.

Als je een Restitutiepolis hebt bij de volgende zorgverzekeraars in 2024 krijg je onze behandelingen 100% vergoed (let op: je eigen risico moet je natuurlijk wel jaarlijks zelf betalen).

  1. Staat je zorgverzekeraar niet in bovenstaand lijstje dan kun je overwegen vóór het eind van het kalenderjaar over te stappen naar één van bovenstaande zorgverzekeraars.
  2. Wil je niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar, dan kan je hier zien welk % je zorgverzekeraar in 2024 vergoed van onze behandelkosten als je een Combinatie/Naturapolis bij hen hebt of als je een Budgetpolis bij hen hebt.
  3. De meeste verzekeraars vergoeden een percentage van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Omdat verzekeraars in hun contracten niet de NZA-tarieven opnemen, maar een percentage van deze tarieven, is vervolgens een percentage van het gemiddeld gecontracteerd tarief dus nog wat lager.

Misschien ook goed om te realiseren; voor een intakegesprek worden kosten in rekening gebracht. Mocht je zowel bij ons als een andere praktijk/instelling een intakegesprek hebben staan, wees je bewust dat je maar één van de twee trajecten vergoed krijgt van je zorgverzekering.

Tarieven

Wij hanteren altijd de door de NZA landelijk vastgestelde tarieven.
Je kunt hier onze tarieven voor individuele therapie 2024 vinden.
Je kunt hier onze tarieven voor groepstherapie 2024 vinden.

Maandelijkse factuur

Je ontvangt van ons tijdens de behandeling maandelijks een factuur. Dien deze zo snel mogelijk in bij je zorgverzekeraar, zodat deze de vergoeding waar jij recht op hebt naar je kan overmaken. Vervolgens maak je zélf het bedrag van de factuur over aan ons. Jij bent dus uiteindelijk zélf verantwoordelijk voor betaling van de factuur aan ons.

Consult tijdig afzeggen

Je kunt een afspraak met je therapeut 24 uur vantevoren kosteloos afzeggen. Zeg je bínnen 24 uur af dan brengen we de eerste keer 50% van de consultkostenkosten in rekening (je ontvangt dan een ‘no show’ factuur, deze kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar). De keren dat je daarna afzegt bínnen 24 uur brengen we 100% van de consultkosten in rekening.