Wie zijn wij

Psychotherapeuten

maartje-2023

Psychotherapeut en praktijkeigenaar Maartje Lindeman

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Als therapeut ben ik gespecialiseerd in de behandeling van (vroegkinderlijk) trauma, hechtingsproblematiek, stemmingsstoornissen, angststoornissen en persoonlijkheidsproblematiek (C-cluster). Hierbij maak ik gebruik van EMDR, Kortdurende psychodynamische psychotherapie (affectfobie-therapie) en inzichtgevende psychotherapie.

Mijn achtergrond

Ik ben gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut. Jarenlang heb ik gewerkt in verschillende GGZ instellingen. Ik werkte met verschillende doelgroepen in verschillende settings en gaf individuele, groepstherapie en werkte op de dagbehandeling. Op 1 februari 2006 heb ik mijn eigen psychotherapiepraktijk opgericht. Naast het werken met mensen met psychische problemen heb ik ook een passie voor lesgeven. Sinds 2016 heb ik mijn Opleidingsinstituut EmdrNu en geef van daaruit basis- en vervolgtrainingen EMDR (www.emdrnu.nl). Daarnaast ben ik hoofddocent EMDR bij Rino Zuid in Eindhoven en docent bij de opleiding GGZ-VS in Utrecht. Ook zijn wij als Psychotherapiepraktijk erkend als opleidingsinstelling voor de GZ-opleiding.

Lidmaatschappen en registraties

NVP, lid en supervisor i.o., Lid NVGzP, Belangstellend lid VGCt.
Gezondheidspsycholoog BIG reg: 19061115325, Psychotherapeut BIG reg: 39061115316.
Mijn AGB code: 94004563

Margreth

Psychiater met specialisme in psychoanalytische psychotherapie Margreth Vellinga

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Als psychiater ben ik gespecialiseerd in behandeling van depressiviteit, angstklachten, identiteitsproblemen, levensfaseproblemen en problemen als gevolg van ingrijpende gebeurtenissen.

Mijn achtergrond

Ik ben psychiater (BIG reg: 79048149501). Mijn opleiding heb ik gedaan bij GGZ instelling Yulius en heb daarbij gekozen voor het aandachtsgebied Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Hierbij richtte ik mij met name op behandelingen van adolescenten.
Voordat ik psychiater werd, was ik jarenlang huisarts Inmiddels ben ik mij gaan richten op de psychoanalytische psychotherapie en behandel ik voornamelijk mensen van 18 jaar en ouder. Naast mijn werk in deze praktijk, ben ik werkzaam bij Fivoor te Utrecht.

Lidmaatschappen en registraties

Ik ben lid van beroepsverenigingen NVvP en NVPP
Mijn BIG-registratienr: 79048149501
Mijn AGB-code is: 03309027

Liesbeth

Psychotherapeut Liesbeth Hendriks

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Als therapeut ben ik gespecialiseerd in mensen met angst- en somberheidsklachten, identiteitsproblemen, persoonlijkheidsproblematiek (cluster B en C) en hechtingsproblematiek.

Mijn achtergrond

Ik heb klinische- en gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ik heb lange tijd gewerkt bij een grote instelling (GGZ Ingeest) in Amsterdam, waar ik ook mijn opleiding tot GZ-psycholoog heb gedaan, en later ben ik gestart met de opleiding tot psychotherapeut. Deze heb ik vervolgd op de afdeling persoonlijkheidsstoornissen en complex trauma. Beide opleidingen heb ik aan de Rino Amsterdam gevolgd. Ik ben breed opgeleid vanuit diverse therapeutische kaders welke ik combineer in mijn werk.

Lidmaatschappen en registraties

Lid NVP.
BIGnr: 29920667625 (GZ-psycholoog) en 49920667616 (psychotherapeut).
AGB: 94101499

lottie-2023

Psychotherapeut Lottie Tel

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Als therapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van mensen met complexe klachten; klachten die vaak al langer bestaan of die steeds terugkeren. Vaak is er sprake van somberheid, angstklachten en persoonlijkheidsproblematiek.

Mijn achtergrond

In 1999 studeerde ik af aan de Universiteit Groningen, waarna ik op verschillende werkplekken heb gewerkt (onder andere in een Justitiële Jeugdinrichting, bij Fivoor en bij Altrecht). Dit met cliënten met allerlei soorten klachten en in verschillende leeftijdscategorieën. In de loop der jaren heb ik mij aanvullend geschoold tot Gezondheidszorgpsycholoog BIG, senior Schematherapeut en Psychotherapeut BIG. In mijn psychotherapeutische behandelingen werk ik integratief. Dat betekent dat ik technieken en methoden van verschillende therapeutische stromingen combineer, waarbij ik wel veel gebruik maak van het psychodynamisch kader.

Lidmaatschappen en registraties

Lid van: Nederlandse Vereniging Psychotherapie (NVP), Vereniging voor Schematherapie (VSt)
BIG: 79912014125 (GZ-psycholoog) en 99912014116 (psychotherapeut). AGB: 94015793

ilse-leemans

Psychotherapeut Ilse Leemans

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Je kan bij mij terecht met een uiteenlopend scala aan psychische problemen (angst, depressie, trauma, persoonlijkheidsproblematiek,..) of levensvragen.
Ik geloof dat we vaak zelf de antwoorden in ons dragen om de uitdagingen die het leven stelt, tegemoet te treden. Echter zijn bepaalde levensfasen moeilijker of raken we ontregeld door gebeurtenissen waardoor we de verbondenheid met onszelf of met de ander kwijtraken. In therapie kijk ik mee naar wat nodig is om het eigenaarschap over jouw eigen leven weer te vinden. Jouw hulpvraag en het contact tussen ons, is leidend voor de behandelvorm.

Mijn achtergrond

Ik ben psychotherapeut en gezondheidszorgpsycholoog, en heb zowel meerdere reguliere als lichaamsgerichte opleidingen gevolgd.
De behandeling is integratief; afhankelijk van wat we samen passend vinden, kan er gebruik gemaakt worden van Affectfobie, Gestalttherapie, Schematherapie, Traumatherapie, Lichaamsgerichte therapie, Mindfulness, Acceptance & Commitment Therapy, het Psychodynamische en Cognitief Gedragstherapeutische gedachtengoed. Los van de verschillende methoden is het uitgangspunt dat de behandeling ervaringsgericht is; soms wéten we wel bepaalde dingen, maar veranderen we pas wanneer we het kunnen voelen.

Lidmaatschappen en registraties

Ik ben lid van beroepsverenigingen NVP en het NIP
Mijn BIG-registratienr: 79917444116
Mijn AGB-code is: 94100219

Psychologen

Wolter

Psycholoog Wolter de Boer

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Je kunt onder andere bij mij terecht met (terugkerende) somberheids- en angstklachten. Ook kun je bij mij terecht wanneer je merkt dat je steeds op dezelfde vlakken vastloopt in je leven, wanneer je terugkerende moeilijkheden ervaart in het contact met anderen of wanneer je moeite hebt met het uiten van en omgaan met emoties. Vaak gaan dit soort klachten gepaard met vragen op het gebied van identiteit en zingeving. Ook voor vragen of moeilijkheden op het gebied van genderidentiteit, seksualiteit of seksuele oriëntatie ben je bij mij aan het goede adres.

Mijn achtergrond

Ik heb een achtergrond in de klinische psychologie en antropologie. Ik heb het praktijkgedeelte van mijn masteropleiding Klinische Psychologie afgerond op de Psychotherapeutische Dagkliniek van het Zaans Medisch Centrum. Daar was ik onderdeel van het behandelteam voor mensen die ernstige moeilijkheden ervaren op het gebied van geremdheid, angst en het uiten van gevoelens. Daarnaast heb ik gewerkt bij het interdisciplinaire Platform Diversiteit in Geslacht en Gender van de Radboud Universiteit, waar ik onderzoek deed naar de Nederlandse transgenderzorg.

Iryna

Psycholoog Irуna Norkina

I am Iryna, a Ukrainian clinical psychologist currently living in the Netherlands. Widely educated, I speak English and Ukrainian, of course, while studying Dutch. So if you are English speaking, Ukrainian or Russian speaking you can come to me and together we will find a way out of your problems.

My background

I’m a clinical psychologist and psychotherapist in the method of positive psychotherapy. Additionally, I work in the Schema therapy method (on the way to accreditation as a therapist), EFT therapist, art therapist, a member of WAPP (World Association of Positive Psychotherapy), member of UACBT (Ukrainian Association of Cognitive and Behaviour therapy). I am trained as a PM+ trainer for trainers and as a helper (VU, Amsterdam). So we can go through your request with WHO manual-based problem management intervention.

My education: Clinical Psychology (Ukrainian Catholic University), Child and Family Psychology with the Fundamentals of Psychotherapy (Taras Shevchenko National University). Internship at SWPS (Poland).
Finished psychotherapeutic education: Basic course in positive psychotherapy (WAPP, Germany), Master course in positive psychotherapy. Schema therapy advanced course (UICBT), Art therapy course (Basis, Ukraine), EFT therapy course (ICEEFT, Canada).

I work with the following queries:

  • family therapy
  • group therapy
  • individual psychotherapy for adults
  • child and adolescent psychotherapy
  • Pm+ training
  • art therapy
  • psychoeducational lectures and workshops
annabel-simjouw

Psycholoog Annabel Simjouw

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Je kunt bij mij onder andere terecht met angst- en somberheidsklachten, en ook met trauma gerelateerde klachten. Ook kun je bij mij terecht als je merkt dat je steeds op dezelfde vlakken vastloopt, bijvoorbeeld in het contact met anderen of met het uiten van je emoties.

Mijn achtergrond

Ik heb mijn bachelor in criminologie/psychologie en master in klinische forensische psychologie gehaald. Naast mijn werk bij Psychotherapiepraktijk Maartje Lindeman op donderdagen doe ik onderzoek in de Van der Hoevenkliniek. Mijn onderzoek gaat over de rol en betekenis van trauma in de behandelingen daar. Daarnaast werk ik in deze kliniek als behandelaar, waarbij ik zowel individuele therapie als groepstherapie geef.

Drama-schematherapeut

marlous

Schema-dramatherapeut Marlous de Lange – van den Heuvel

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Je kunt bij mij terecht als je wilt werken aan het meer in contact komen met je gevoel, het (h)erkennen en uiten van gevoelens, het aanvoelen van grenzen van jezelf en de ander én je grenzen aangeven op een constructieve manier. Maar ook als je meer, beter of anders voor jezelf wilt opkomen, nee wilt leren zeggen, aan je onzekerheid/negatief zelfbeeld wilt werken, problemen ondervindt in de interactie met anderen, agressieproblemen hebt, persoonlijkheidsproblematiek, burn-out en/of overspanningsklachten hebt of bij het verwerken van verlies. Je bent ook zeker welkom met andere hulpvragen! Ik pas vooral schematherapie toe en zet daarbij eventueel drama in als hulpmiddel.

Mijn achtergrond

Ik heb de opleiding tot dramatherapeut gevolgd en de basis- en gevorderden schematherapie opleiding gedaan bij Van Genderen Opleidingen.

Lidmaatschappen en registraties

Ik ben geregistreerd dramatherapeut bij het Register Vaktherapie (109416) en de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie.
Mijn AGB-code is 90113587.

Backoffice

barbara-2023

Officemanager Barbara Post

En heb je vragen? Dan kan je die aan mij stellen. Ik ben de Officemanager van Praktijk Lindeman. Op maandag, dinsdag en donderdag ben ik aanwezig en kan je mij bellen op: 06-38911953.

Ook beantwoord ik de mail die binnenkomt op info@psychotherapie-utrecht.nl.